Happy Days Zoetermeer

Eindelijk de rust gevonden.. gewoon lekker thuis!

Gewoon genieten

Met Happy Days maken we een plek waar jij je gelukkig en vrij kunt voelen. Heb jij al geprobeerd je voor te stellen hoe dat eruit ziet? Laat ons je op weg helpen. Leven in Happy Days, dat is genieten van rust én gezelligheid. Genieten van in je hangmat op de veranda een boek lezen en een buurtbadmintontoernooi op het grasveld. Genieten van lekker je hengel uitgooien in de vijver en samen met de buren de moestuin onderhouden. Genieten van niet uit hoeven kijken bij het oversteken op weg naar je boomhut en lekker knutselen in het Paviljoen. Genieten van … Nou ja, eigenlijk gewoon genieten. Dát is leven in Happy Days.

Het idee

Zou het niet heerlijk zijn om ergens te wonen waar je altijd het gevoel hebt dat je op vakantie bent? En hoe zou zo’n wijk er dan uitzien? Met die laatste vraag stuurde ERA Contour de (landschaps)architecten van Echo Urban Design, MIX Architectuur en Kolpa Architecten naar de tekentafel. Daar wisten ze wel raad met die vraag. Zij creëerden een parkachtige wijk waar ontmoetingen en avontuur centraal staan. “Wat je ook doet op vakantie of waar je ook naartoe gaat, het draait allemaal om buiten zijn”, aldus de architecten. “We hebben daarom in Happy Days de traditionele woonwijk compleet binnenstebuiten gekeerd. Geen lange straten met auto’s voor de deur, maar een groen landschap waarin huizen zijn gezet en waar de wegen en auto’s naar de buitenrand zijn verplaatst. Door de veranda’s aan de voorkant zijn alle woningen gericht op het semi-openbare, gemeenschappelijke gebied.” Meer weten? Lees hier het interview met de architecten van Happy Days.

Met-elkaar-buurt midden in de natuur

165 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen, omgeven door groen, autovrij en meer dan genoeg gelegenheid om spontaan allerlei leuke dingen te ondernemen. Dat is Happy Days. Hier geen lange rijen met huizen, maar kleine woonblokjes van maximaal 4 woningen naast elkaar. De woningen variëren van vrijstaand en twee-onder-een-kap tot bungalows, dijkwoningen en tussenwoningen. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 122 tot 174 m². Tussen de woningen door slingert het groene landschap vol vogels en vlinders, waardoor je echt het gevoel hebt dat je midden in de natuur leeft!

Groen maakt gelukkiger!

Wist je dat je al minder stress ervaart als je alleen nog maar naar een foto van een bos kijkt? Laat staat wat er met je gebeurt als je midden in het groen woont! In Happy Days hebben we daarom eerst het landschap ontworpen en daarna pas de woningen erin gezet. Landschapsarchitect Fillipus van Leeuwen vertelt in zijn blog hoe o.a. lichte hoogteverschillen, biodiversiteit, waterberging en de keuze voor bepaalde bomen en planten combineren tot een fijn, ecovriendelijk Happy Days-landschap.

Blindelings oversteken

Happy Days is autovrij. De wijk heeft drie entrees die toegang geven tot de ringweg rondom de wijk. Hier – dus aan de buitenrand – kun je je auto parkeren. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog maar een klein stukje wandelen naar je voordeur. Groot voordeel: in het park zelf rijden geen auto’s en staan er ook geen auto’s geparkeerd. Dus geen overlast van ronkende motors en giftige uitlaatgassen. Plus, je hoeft je nóóit meer zorgen te maken dat je bij het oversteken van je sokken wordt gereden. Wel zo’n veilig gevoel, toch? Puntje van aandacht: let wél op als je de wijk weer uitgaat. Buiten Happy Days geldt gewoon weer links-rechts-links bij het oversteken!

Zoekvenster sluiten