Happy Days Zoetermeer

Nestkasten voor gezellige en nuttige gasten

14 september 2021 | Nieuws | Mirjam van den Bos

In Happy Days is volop ruimte voor de natuur. Natuurinclusief noemen we dat. Zo hebben we in het ontwerp van de woningen netkasten verwerkt voor zwaluwen, mussen en vleermuizen. Leuk toch, zo’n extra kamer die af en toe bewoond is. En je hoeft er niet eens te stofzuigen! Op de prijslijst zie je welke woning voorzien is van een nestkast en welk type.

Gezelligheid
Een nestkast brengt een hoop gezelligheid naar je tuin. Vooral in het voorjaar wanneer vogels af- en aanvliegen met takjes voor het nest en later voedsel voor hun jonkies. Waar je het hele jaar door kunt genieten van het gekwetter van de mussen, zijn de zwaluwen er maar tijdelijk. Zo aan het eind van de zomer, begin van de herfst trekken ze naar het zuiden. Vanaf half april komen ze dan weer terug.

Rustige en nuttige gasten
Heb je zo je twijfels over de vleermuizen? Niet nodig. Vleermuizen zijn rustige gasten. Overdag zoeken ze graag een warme plek op om te slapen. Even na zonsondergang vliegen ze uit om voedsel te zoeken. Geluidsoverlast heb je ook niet van ze, want het geluid dat vleermuizen maken, is voor mensen bijna niet te horen. In de winter heb je trouwens helemaal geen last van ze; dan houden ze een winterslaap. Leuk weetje: een gewone dwergvleermuis peuzelt zomaar zo’n 300 muggen en andere kleine insecten op. In één nacht! Lees meer over de natuur!

 

Zoekvenster sluiten