Happy Days Zoetermeer

“We verheugen ons op de koele nachten én het contact met de buren”

16 november 2023 | Nieuws | Lydia Dansberg

Het gemak waarmee hun twee kinderen naar buiten kunnen stappen en onbezorgd in de natuur kunnen spelen, het park als verlengstuk van hun tuin, de veranda waarop ze lekker buiten zijn en makkelijk contact kunnen maken met hun nieuwe buren. Het zijn dingen waar John en Debby van Paridon en hun zoons Fabe (7) en Tije (4) zich enorm op verheugen, als ze straks in Happy Days wonen. Waar ze óók naar uitkijken: de heerlijk koele nachten in hun slaapkamer in het souterrain van hun terpwoning.

In haar zoektocht naar een nieuwe woning voor haar gezin bracht Debby aardig wat uurtjes op Funda door. Tussen de bestaande woningen vond ze niets wat haar beviel. Maar waar ze wél enthousiast van werd: de toekomstige woningen in Happy Days. “Vooral de terpwoning sprak mij, en ook John, heel erg aan”, zegt Debby. “Die oogt aan de voorkant niet heel kolossaal, terwijl je wel een grote inhoud hebt. Want letterlijk onder de voordeur zit, half verscholen onder de grond, nóg een woonlaag: het souterrain.”

Koele nachten
Het grote voordeel van die ‘verstopte’ verdieping: het is er ’s nachts lekker koel. “Zeker met die hete zomers van tegenwoordig, kijken we er enorm naar uit om daar te slapen”, vertelt Debby. “We hebben hier ook een werkkamer gepland.” De achterkant van het souterrain komt uit op de tuin. Die is perfect, vindt John. “Hij is niet zo heel groot, maar door de parkachtige omgeving is het net alsof je een hele grote tuin hebt, alleen zonder het onderhoud. Ideaal.”

Autovrij
Daarnaast vielen Debby en John voor Happy Days, omdat het park autovrij is. Debby: “De kinderen kunnen straks gewoon de deur uitstappen en naar de natuurspeeltuinen, de speelvijver en de avonturenroutes. Wij hoeven ons geen zorgen te maken dat ze worden overreden door auto’s. Een hele geruststelling.”

Buren gezocht
De terpwoning van Debby en John wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd. Tot die tijd probeert het gezin regelmatig langs het bouwterrein te rijden. “Het is leuk om te zien hoe de bouw vordert”, zegt Debby. “We zijn vooral benieuwd naar de veranda’s, want die vinden we supergaaf. Ze zitten allemaal aan de voorkant waardoor je straks makkelijk contact kunt maken met de nieuwe buren. Dat lijkt ons erg gezellig. Wat dat betreft, we hoorden dat er nog enkele terpwoningen te koop zijn. Dus als we een oproep mogen doen: nieuwe buren gezocht!”


Benieuwd of een Terpwoning iets voor jou is? Op deze pagina vind je meer informatie over dit woningtype. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de makelaars.

Zoekvenster sluiten