Happy Days Zoetermeer

Praktische zaken die je zéker wilt weten

27 mei 2021 | Nieuws | Mirjam van den Bos

Het concept van Happy Days staat en de verkoop is aanstaande. Daarvoor is het fijn als je goed bent geïnformeerd over alle praktische zaken die je zéker wilt weten als je geïnteresseerd bent in een woning in deze anders-dan-anderswijk.

Verkoop en bouw
De verkoop en bouw van de 165 koopwoningen in Happy Days gebeurt in drie fases: Bloemrijk (rechts), Waterrijk (midden), Boomrijk (links). We starten met Bloemrijk. De verkoop van de huizen wordt verzorgd door De Makelaars Zoetermeer en Schieland Borsboom.

Warmte en koelte, zo uit de grond
De woningen in Happy Days zijn toekomstbestendig. Het klimaat wordt geregeld met een warmtepompinstallatie die in de koude maanden je woning verwarmt en in de warme maanden de temperatuur in je woning een paar graden laat dalen. Het energieverbruik wordt zo veel mogelijk gecompenseerd door zonnepanelen. De warmtepompinstallatie met zonnepanelen kun je afkopen of leasen. De kosten hiervan verschillen per woning en staan in de prijslijst. Bij sommige woningen is het mogelijk om extra zonnepanelen te kopen.

Keuken en badkamer: zelf kiezen
De huizen in Happy Days worden zonder keuken opgeleverd. Zo kun je deze helemaal naar eigen idee en smaak inrichten. Verder hebben de woningen standaard een basisbadkamer die je kunt aanpassen. Na de koop helpt een wooncoach met het maken van jouw keuzes. Meer hierover lees je in een apart boekje: de Bouwdroom.

Samen eigenaar van Happy Days
In Happy Days zijn alle woningeigenaren mede-eigenaar van het openbaar groen. Dit mandelige gebied wordt onderhouden door de beheervereniging Happy Days. Hiervoor betaal je een vve-bijdrage. Dit bedrag is nu begroot op 71 euro. De parkeerplaatsen, alle hoofdpaden, de straatverlichting en de kabels en leidingen in de grond zijn eigendom van de gemeente Zoetermeer en worden ook door de gemeente onderhouden.

Parkeergeluk
Aan de buitenrand van de wijk zijn ruim voldoende parkeerplekken voor de bewoners. De parkeerplekken bevinden zich op gemeentegrond en worden ook door de gemeente onderhouden. Er zijn dus geen eigen parkeerplaatsen. Een eventueel oplaadpunt kun je aanvragen bij de gemeente.

Niet in beton gegoten
Nog niet alles in Happy Days staat al vast. Sommige beslissingen – bijvoorbeeld over het paviljoen – nemen we samen met de kopers. Andere zaken – zoals de plek van de lantaarnpalen – worden in de verdere uitwerking van het plan bepaald.

Zoekvenster sluiten