Happy Days Zoetermeer

Kopers in Waterrijk “We kijken er enorm naar uit om in Happy Days te wonen”

27 januari 2022 | Nieuws | Mirjam van den Bos

Ze waren er al bij op de informatiemarkt in 2018, bij de picknick in 2019 en bij de Meet & Greet in 2021. En toen dan in oktober vorig jaar eindelijk de inschrijving van fase Waterrijk startte, stonden ze vooraan in de – virtuele – rij. Wat we maar willen zeggen: de familie Turfboer wilde héél, héél, héél graag een woning in Happy Days. En die krijgen ze. Een vrijstaande bungalow. Omdat ze er ook héél, héél, héél graag zo lang mogelijk willen blijven wonen.

Angela (40), Patrick (47), Lévi (11), Josh (10) en Sunn (bijna 6) Turfboer zijn als het maar even kan buiten in de natuur. Dus toen ze hoorden dat er praktisch onder hun neus een nieuwe woonwijk werd gebouwd, midden in het groen, stonden de verhuisdozen bij wijze van spreken al klaar. “We wonen nu al heel mooi, hoor”, zegt Angela. “Ook in Zoetermeer, tegenover natuurspeeltuin De Vrijbuiter. Dat is slechts drie minuutjes lopen van Happy Days. Maar het idee dat we straks omringd zijn door groen, geen auto’s meer voor de deur hebben en er mensen om ons heen wonen die net zo van de natuur houden als wij, daar kijken we enorm naar uit.”

Wachten op Waterrijk
Angela en Patrick hadden direct hun oog al laten vallen op een vrijstaande bungalow. Angela: “Daar zijn er niet veel van in het plan. Omdat we wisten dat een van de Vrijbuiters (toekomstige bewoners die vanaf het eerste begin hebben meegedacht over de plannen voor Happy Days en daarom een streepje voor kregen bij de toewijzing van de woningen, red.) zich zouden inschrijven voor dat woningtype, hebben we gewacht tot fase Waterrijk. Dat heeft goed uitgepakt, want we hebben er een toegewezen gekregen!”

Levensloopbestendig
Dat het gezin zo graag een bungalow wilde, heeft alles te maken met het feit dat Angela en Patrick zo lang mogelijk in Happy Days willen blijven wonen. “We zochten dus een levensloopbestendige woning. Die vonden we in de vrijstaande bungalow. We zijn liever buiten dan in de woning zelf, dus de bungalow biedt genoeg ruimte voor ons vijven. Patrick en ik gaan beneden slapen, daar komt ook onze badkamer. De eerste verdieping wordt voor de kinderen, met hun eigen badkamer.”

3D-model
Nu is opnieuw het wachten begonnen voor de familie. Maar ook die tijd komen ze wel door, lacht Angela. “Met hulp van onze wooncoach Donneke gaan we de woning indelen. Hier op tafel staat al een 3D-model van het huis. Dat hebben we speciaal laten maken. Je kunt het helemaal uit elkaar halen. Het helpt ons goed bij het indelen van de woning.”

Benieuwd hoe het de familie Turfboer verder vergaat met hun nieuwe woning? Dat kun je volgen op hun Instagram-account: @waterrijk_no33.

Zoekvenster sluiten