Happy Days Zoetermeer

Kopers in Bloemrijk: “We krijgen hele leuke, spontane buren!”

20 januari 2022 | Nieuws | Mirjam van den Bos

Roshnie Mahabier (26) en Virish Chhatta (30) hebben in fase Bloemrijk een hoekwoning in een van de driekappers gekocht. Sociaal als ze zijn, hopen ze op een fijn contact met hun toekomstige buren. De eerste kennismakingen beloven in elk geval al veel goeds.

Virish ziet het al helemaal voor zich: vanaf de veranda gezellig kletsen met de naaste buren en die aan de overkant. “Roshnie en ik zijn twee sociale types, daarom vinden we het fijn om straks goed contact met de buren te hebben”, vertelt hij. “Doordat we in zo’n klein rijtje komen te wonen, hoop ik dat we echt een band met hen kunnen opbouwen”, vult Roshnie aan. “Niet dat je de deur bij elkaar plat moet lopen, maar wel dat je een goed gevoel hebt bij de mensen die naast je wonen. Dat je een beetje op elkaar let en kunt helpen als je elkaar nodig hebt.”

Meteen een klik
Vorig jaar september was het dan zover: de eerste ontmoeting met hun toekomstige buren tijdens een informatiebijeenkomst. “Dat was superleuk, ons hele blokje was er”, zegt Roshnie. En de nieuwe buren? “We krijgen hele leuke, spontane buren; er was meteen een klik! Ondertussen hebben we zelfs al mensen uit fase Waterrijk ontmoet. Iedereen heeft er net zo veel zin in als wij.”

Heel veel keuzes
Bijna een half jaar na de eerste bouwbijeenkomst zijn Roshnie en Virish al zo ver in het
het proces dat ze bezig zijn hun toekomstige woning helemaal aan te passen aan hun woonwensen. “Gelukkig krijgen we daar hulp bij van onze wooncoach Donneke”, lacht Roshnie. “Want je moet wel héél veel keuzes maken! Het is de eerste keer dat wij een nieuwbouwhuis kopen; ik had niet gedacht dat er zo veel op ons af zou komen. Ontzettend leuk, maar soms best stressvol.” “Wat ons ook goed geholpen heeft, is de app Floorplanner”, tipt Virish. “Daarmee hadden we voor het eerste gesprek met Donneke onze woning al ingedeeld. Zo konden we bijvoorbeeld al goed laten zien waar we extra stopcontacten wilden.”

@huisje_in_bloemrijk
Roshnie en Virish delen hun plannen voor hun nieuwe woning op hun Instagram-account @huisje_in_bloemrijk. Het account staat al aardig vol met hun ideeën voor de indeling en keuzes voor de inrichting. “Leuk om er zo mee bezig te zijn en ook daar contact te hebben met onze toekomstige buren”, zegt Virish. Want het wachten is toch wel lastig, vinden ze. “Af en toe rijden we langs het terrein om te kijken hoe alles vordert. Zelfs nu er nog niet heel veel te zien is. We kunnen niet wachten tot de eerste paal erin gaat. Want vanaf dan gaat het snel!”

Zoekvenster sluiten