Happy Days Zoetermeer

Financiële toets

22 september 2021 | Nieuws | Lydia Dansberg

Als je een huis koopt, sluit je in de meeste gevallen een hypotheek af. Ga je je inschrijven voor een woning in Happy Days? Regel dan nu ook een financiële toets. Dat is een verklaring van een financieel adviseur zoals je bank of hypotheekverstrekker waarin staat dat je de woning kunt betalen.

Onderdeel van de inschrijfprocedure
Het inleveren van een financiële toets is onderdeel van de inschrijfprocedure van Happy Days. Het is slim om deze financiële check gelijk aan te vragen zodat je deze kunt overhandigen aan de makelaar op het moment dat je een woning toegewezen hebt gekregen.

Wat houdt een financiële toets in?
Een financiële toets is een gewaarmerkte brief op basis van een eerste gesprek bij een bank of hypotheekverstrekker. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat de financieel adviseur jouw inkomen en eventuele vermogen en schulden in kaart heeft gebracht. De financiële toets moet voorzien zijn van een stempel en paraaf van de betreffende bank/hypotheekverstrekker of van een begeleidend schrijven van de financieel adviseur. Let op: een rapport op basis van een online tool is niet voldoende.

Aan de financiële toets zijn bij de meeste banken of hypotheekverstrekkers geen kosten verbonden (het is namelijk geen hypotheekofferte). De verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn.

Hoe ziet deze brief eruit?
Om je een idee te geven kun je alvast deze voorbeeldtoets bekijken. Na afronding van het project verwijderen wij deze gegevens uit onze systemen.

Hulp nodig? Deze adviseurs helpen je graag.
Heb je nog geen financiële toets laten uitvoeren en ben je op zoek naar een financieel adviseur in de regio?  Onderstaande partijen helpen je graag. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een eigen financieel adviseur.

Bureau Van der Leeden
Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer 
06 – 110 18 107

info@bureauvanderleeden.nl

De Hypotheekshop Zoetermeer Dorp
Karel Doormanlaan 57
2712 JB Zoetermeer
079-3161600
happydays@welovehypotheekadvies.nl

De Hypotheker Zoetermeer
Zwaardslootseweg 42
2726 ZZ Zoetermeer
(079) 342 32 40
zoetermeer1016@hypotheker.nl

Zoekvenster sluiten