Happy Days Zoetermeer

Enthousiaste Vrijbuiters willen geen slagboom, wel leefregels

12 mei 2019 | Nieuws | Mirjam van den Bos

De Vrijbuiters die met ons meedenken over de plannen voor Happy Days zijn inmiddels drie keer bij elkaar geweest. Bij de laatste twee bijeenkomsten stonden belangrijke thema’s op de agenda: toegang tot de buurt, het verkeer in en rondom Happy Days, de voorzieningen in het binnengebied én het beheer daarvan. En minstens zo belangrijk: er werd alvast kennisgemaakt met de nieuwe buren!

Enthousiast en vol vragen over de nieuwe buurt kwamen de Vrijbuiters binnen bij de bijeenkomsten. Links en rechts werden er onderling al aardig wat praatjes aangeknoopt.  Tijdens de tweede avond, op 18 maart, ging het vooral over de toegankelijkheid van de buurt. Wie mogen er komen, hoe komen de entrees eruit te zien en wat te doen met het verkeer in Happy Days? Over de eerste twee punten was iedereen het eens: Happy Days mag geen afgesloten community worden; iedereen is welkom. Geen slagbomen dus, maar open en natuurlijke entrees. Én een bord met leefregels, zodat bezoekers wel weten dat ze te gast zijn.

Autovrij, behalve

Een auto die voor je neus langs scheurt terwijl jij net op je veranda van een kopje thee zit te genieten. Dat draagt nou niet bepaald bij aan het vakantiegevoel dat we in Happy Days willen. Het binnengebied is daarom autovrij. Auto’s worden aan de rand geparkeerd op eigen parkeerplaatsen. Natuurlijk zijn er situaties waarin er wél een auto op het terrein moet kunnen komen, vinden de Vrijbuiters. In gevallen van nood uiteraard en wanneer iemand niet goed ter been is. Ook fietsers zijn welkom. Pakjesbezorgers moeten hun pakketten te voet naar de woningen brengen.

Bankjes, een vijver, en een pluktuin

Op de derde bijeenkomst, op 17 april, kregen we een aardig beeld van onze Vrijbuiters. Ze zijn sportief, houden van gezelligheid én van de natuur. Want wat staat er hoog op hun verlanglijst als het om de inrichting van het binnengebied gaat? Speeltoestellen van natuurlijke materialen, zitjes, een vijver en een pluktuin! De landschapsarchitect neemt al deze ideeën mee bij het ontwerp van het binnengebied. Ook werd er gesproken over het beheren van de gezamenlijke (groen)voorzieningen in Happy Days. ERA Contour heeft aangeboden om het eerste jaar een parkmanager aan te stellen. Iemand die het gras maait, een monteur kan binnenlaten en pakjes voor bewoners aanneemt. Zo voelt het elke dag als vakantie.

Zoekvenster sluiten